Gastroodpad

Zajišťujeme svoz a odstranění gastroodpadu z kuchyní, jídelen a restaurací, a to jak kuchyňských zbytků, tak potravin již nevhodných ke konzumaci.

Podle požadavků provádíme svoz odpadů v předem sjednaných intervalech nebo na objednávku. Pro uložení odpadu poskytujeme soudky o objemu 30 a 60 litrů. Odpadové nádoby jsou po každém svozu vyplachovány a dezinfikovány.

Mezi gastroodpad patří:

  • potraviny nevhodné ke konzumaci
  • zbytky jídla
  • veškeré potraviny bez obalů
  • tepelně zpracované maso
  • rybí kosti
  • sedliny kávy a čaje
  • zbytky ovoce a zeleniny

Mezi gastroodpad nepatří:

  • obaly od potravin, fólie, mikrotenové sáčky
  • gumové či mikrotenové rukavice, mycí houbičky, drátěnky
  • tekuté a silně mastné potraviny (např. olej)
  • syrové maso a uhynulá zvířata
  • kosti
  • jednorázové nádobí (tácky, kelímky, příbory)
  • párátka, špejle, provázky

Kontaktní osoba:

Aleš Burda
Poradce pro ekologii/průmyslové služby
e-mail: ales.burda@ave.cz
Tel.: 321 724 011
GSM: 724 035 714