Zajišťujeme svoz a odstranění gastroodpadu z kuchyní, jídelen a restaurací, a to jak kuchyňských zbytků, tak potravin již nevhodných ke konzumaci.
Podle požadavků provádíme svoz odpadů v předem sjednaných intervalech nebo na objednávku. Pro uložení odpadu poskytujeme soudky o objemu 30 a 60 litrů. Odpadové nádoby jsou po každém svozu vyplachovány a dezinfikovány.
Mezi gastroodpad patří:
- potraviny nevhodné ke konzumaci
- zbytky jídla
- veškeré potraviny bez obalů
- tepelně zpracované maso
- rybí kosti
- sedliny kávy a čaje
- zbytky ovoce a zeleniny
Mezi gastroodpad nepatří:
- obaly od potravin, fólie, mikrotenové sáčky
- gumové či mikrotenové rukavice, mycí houbičky, drátěnky
- tekuté a silně mastné potraviny (např. olej)
- syrové maso a uhynulá zvířata
- kosti
- jednorázové nádobí (tácky, kelímky, příbory)
- párátka, špejle, provázky
Kontaktní osoba:
Petr Lichtenberg, DiS.
poradce pro ekologii/průmyslové služby
e-mail: petr.lichtenberg@ave.cz
GSM: 724 035 714